ІНТЕНСИВ  «НА ОДНІЙ ХВИЛІ РАЗОМ» ЗАВЕРШИВСЯ

Автор | 8 Квітня, 2024

У період з 01 по 05 квітня 2024року Комунальною установою «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» було організовано  весняний тижневий інтенсив для педагогів Славутської міської ТГ. Протягом п’яти днів консультантами установи було проведено 20 активностей.  Цікавим та корисним був тренінг психологічної допомоги «Підтримка та відновлення у кризовий час», який  проведений на запит педагогів Славутської гімназії №5, Славутської гімназії «Успіх», Славутської гімназії №1, Славутської гімназії №3, Славутської гімназії №7  психологом КУ «ЦПРПП» Тетяною Нечипорук та директором КУ «ІРЦ»  Валентиною Мартинюк. У ході заходу учителі навчалися розвивати вміння самозаспокоюватись, долати негативні переживання, використовуючи власну енергію для продуктивної діяльності, ознайомилися із каналами, з яких можна брати ресурси для відновлення (модель BASIC Ph, яку розробив ізраїльський психолог-травматерапевт Мулі Лаад (Mooli Lahad).

Під час тренінгу  «Створення ситуації успіху як одного  із факторів забезпечення психологічного комфорту учнів» педагоги Славутської гімназії №1 та Славутської  гімназії №7 разом із консультантом КУ «ЦПРПП» Жанною Перуцькою  опрацювали  прийоми, які допоможуть наблизити успіх  і відчуття радості від виконаної справи  кожній  дитині.

 Семінар «Сертифікація  вчителів: корисні поради від експертів та практиків» об’єднав педагогів математики, української мови та літератури, історії, початкових класів, у рамках  якого усі присутні  мали можливість отримати від консультанта Антоніни Степанюк повну інформацію про процес сертифікації, включаючи вимоги, процедури та користь для  професійного розвитку. Цікавим для педагогів був виступ Інни Годлевської, сертифікованого педагога з математики  Дунаєвецького ліцею №1.

          У ході практикуму  «Використання штучного інтелекту в шкільній освіті», проведеного Олегом Ставінським, вчителі знайомилися з найпопулярнішими сервісами штучного інтелекту (ШІ): ChatGPT та   проєкту «На Урок».    Інноваційні інструменти на основі штучного інтелекту (Photoroom Gamma Craiyon)  опрацьовували педагоги Варварівської гімназії, Славутської гімназії №1, №7, №4  разом із Світланою Кмитюк.

 Родзинкою тижневого інтенсиву став тренінг  «Наздоженемо: курс про подолання  освітніх втрат з математики», провела який тренер від ГО «Освіторія» та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) , викладач ХОІППО Людмила Гринчук.

Один із ключових аспектів інтенсиву – це активна практична складова. Учителі мали можливість спілкуватися, брати участь у майстер-класах, групових дискусіях та практичних вправах. Це дозволило їм отримати конкретні інструменти та прийоми, які можна застосувати в роботі з учнями.