СЕРТИФІКАЦІЯ ВЧИТЕЛІВ: КОРИСНІ ПОРАДИ ВІД ЕКСПЕРТІВ ТА ПРАКТИКІВ

Автор | 4 Квітня, 2024

У сучасному освітньому середовищі постійне професійне зростання вчителів відіграє важливу роль у покращенні якості навчання та розвитку дітей. Одним із ключових аспектів професійного розвитку є сертифікація вчителів, яка визначає їхню кваліфікацію та забезпечує відповідність сучасним вимогам освітньої системи. У зв’язку з цим, 03 квітня 2024 року в рамках весняного тижневого інтенсиву відбувся семінар “Сертифікація вчителів: корисні поради від експертів та практиків”. Основна мета заходу полягала в тому, щоб педагоги мали можливість отримати повну інформацію про процес сертифікації, включаючи вимоги, процедури та користь для їхнього професійного розвитку. З цією метою на захід був запрошений сертифікований учитель математики Дунаєвецького ліцею№1 Годлевська Інна Михайлівна, яка поділилася враженням від проходження сертифікації та надала практичні рекомендації.

Консультант Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Славутської міської ради, експерт із сертифікації учителів української мови та літератури Антоніна Степанюк ознайомила з основними нормативно-правовими актами, що регулюють процес сертифікації вчителів, вимогами до підготовки та документації, необхідної для успішного проходження процедури, з кроками, які потрібно виконати під час проходження сертифікації, від складання тестів до підготовки портфоліо та проведення педагогічного експерименту.

Учасники отримали цінні знання та інструменти, які допоможуть педагогам успішно впоратися з процесом сертифікації.

Комунальна установа «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» щиро дякує Інні Годлевській за участь у семінарі.