ТИЖНЕВИЙ ІНТЕНСИВ «ЗРОСТАЄМО ПРОФЕСІЙНО РАЗОМ» ВІДБУВСЯ

Автор | 12 Квітня, 2023

 З 04  по  11 квітня 2023 року проведено тижневий інтенсив «ЗРОСТАЄМО ПРОФЕСІЙНО  РАЗОМ», учасниками якого стали  педагоги  закладів дошкільної та позашкільної освіти. Координаторами заходів були консультанти Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Славутської міської ради, якими проведено  майстерки, тренінги, лекції, засідання за круглим столом, які сприяли  удосконаленню предметно-методичної, інформаційно-комунікаційної, організаційної компетентностей  педагогів відповідно до професійного стандарту.

День перший

 Цікаво та змістовно пройшов  семінар-тренінг  «Позашкільна освіта: стратегія розвитку» (координатор   Жанна Перуцька). Керівники гуртків та тренери-викладачі   закладів позашкільної освіти    у ході заходу  обговорювали  питання      пошуку та впровадження  нових ідей  та рішень, формування ключових компетентностей та креативності.  

           Педагоги  художньо- естетичного, спортивного, науково- технічного, туристичного та екологічного напрямів  презентували  досвід з використання в роботі  інноваційних педагогічних технологій, цікавих прийомів і методів роботи.

 Для кожного учасника заходу семінар-тренінг став  гарним стимулом для удосконалення системи роботи з вихованцями у власних закладах.

День другий

Степанюк А.В.(консультант КУ «ЦПРПП») під час майстер-класу  «Використання онлайн-інструменту графічного дизайну Canva у роботі педагогів ЗДО, ЗПО» презентувала  сервіс Canva,  розповіла про  його переваги. У ході роботи учасники ознайомилися із функціоналом та особливостями використання сервісу, можливостями щодо використання готових шаблонів для створення презентацій, відео, документів, резюме, інфографіки, дизайну для розміщення у соцмережах тощо.

День третій

За круглим столом «Ресурсне забезпечення  формування та розвитку професійних компетентностей вихователів ЗДО» (модератор Ящура О.Л.)  вихователі –методисти  закладів дошкільної освіти обговорювали питання впровадження інноваційних методик, технологій, програм у практику роботи, з метою забезпечення ефективності освітнього процесу, навчально-методичного забезпечення, створення умов для підвищення професійного рівня.

До обговорення долучилася  Олена Пилюта, вихователь -методист ЗДО №6 «Золота рибка» , яка розповіла про  систему  методичних заходів, спрямованих на розвиток професійної компетентності, творчих можливостей педагогів. Тетяна Новіцька, вихователь-методист ЗДО №7 «Дюймовочка», презентувала каталоги, створені в закладі  (фонд методичної літератури, методичні матеріали, інтернет – ресурси). Про залучення педагогів до вивчення та впровадження інноваційних педагогічних технологій, методик та програм розповідала Людмила Бродюк ,вихователь-методист ЗДО №2 « Подоляночка». Наталія Зрада, вихователь-методист НВК (дошкільного відділення)  ознайомила із сучасними вимогами  навчально -методичного забезпечення освітнього процесу. Валентина Буряк , вихователь-методист ЗДО №9 «Теремок» презентувала комплекс динамічних спостережень, аналітичної оцінки й прогнозу стану цілісної системи, забезпечення якісного моніторингу, здійснення контролю, відслідковування.

 

День четвертий

 

На базі Славутської гімназії №5 для вихователів ЗДО та керівникам гуртків ЗПО було проведено майстер-клас «Використання Google Форм як інструмента для отримання даних». У ході заходу Кмитюк С.Л.  навчала присутніх  заходу складати Google Форми зворотного зв’язку, а саме тестувальник і опитувальник, акцентуючи увагу на тому, що якість навчання, результативність надання освітніх послуг неможливі без діагностики та моніторингу.

На завершення було представлено та протестовано створені Google Форми за допомогою покликання.

 

День п’ятий

          Перуцька Жанна, консультант КУ «ЦПРПП», під час тренінгу «Особливості патріотичного виховання здобувачів  дошкільної освіти на сучасному етапі» акцентувала увагу на тому, що формування національної свідомості та громадської відповідальності починається з раннього віку і триває протягом усього життя. У ході заходу педагоги розглянули  форми і методи  роботи  з національно- патріотичного виховання дошкільників. Виконуючи тренінгові вправи  і завдання, ознайомились з новинками, поділились методичними родзинками, інноваціними формами роботи.

 

День шостий

 Консультант КУ «ЦПРПП» Олег Ставінський провів майстер-клас «Створення інтерактивного плакату у ThingLink», що дозволяє створювати мультимедійні плакати, а іншими словами, «розмовляючі картинки», на які наносяться маркери.

Спікер розкрив присутнім можливості сервісу для створення інтерактивних дидактичних матеріалів за допомогою сервісу Thinglink, наприклад: комплектів електронних дидактичних матеріалів до заняття, технологічних схем для виконання певного виду завдань, маршрутних карт або карт подорожей, інтерактивних плакатів, квестів у вигляді проєктів з певної тематики, інтелектуальних карт для «мозкового штурму» з додаванням міток та коментарів.

Учасники майстерки мали можливості вдосконалити професійні, інноваційні та інформаційно-комунікаційні компетентності, навчалися створювати та налаштовувати обліковий запис в сервісі ThingLink, дізналися про функціональні можливості редактора сервісу, мали можливості розглянути різноманітний інтерактивний контент, який можна створити за допомогою ThingLink, а також ознайомилися з можливостями використання сервісу в освітньому процесі.