ВІДБУВСЯ ТИЖНЕВИЙ ОСВІТНІЙ ІНТЕНСИВ «ЗРОСТАЄМО ПРОФЕСІЙНО РАЗОМ»

Автор | 2 Лютого, 2023

З 23 по 27 січня 2023 року працівниками Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Славутської міської ради на запит педагогічних працівників закладів освіти було проведено тижневий освітній інтенсив «Зростаємо професійно разом». Протягом тижня проведено  для освітян Славутської міської ТГ міні-лекції, тренінги, майстерки, практикуми.

            На запит педагогів  ЗОШ І-ІІІ ст.№1 консультантом КУ «ЦПРПП»  Олегом Ставінським було проведено  міні – лекцію з елементами  майстер-класу «Онлайн-інструменти для цікавих уроків» Під час заходу присутні ознайомилися зі зручними багатофункціональними онлайн-інструментами такими як Mindmapping, Best of History Web Sites,   Jigsawplanet, Imgonline, Word It Out , Canva, Giphy, TimeGraphics, ThingLink.

Усі зацікавлені педагоги разом із Антоніною Степанюк, консультантом КУ «ЦПРПП», опрацьовували сучасні  практики оцінювання НУШ та ознайомилися з банком інструментів формувального оцінювання.

          Підвищували свою професійну компетентність  вихователі-методисти  дошкільної освіти під час тренінгу «Мовлення дитини. Розвиток художньо-мовленевої компетентності дошкільника. Робота з книгою» в контексті впровадження Базового компоненту дошкільної освіти (Державного стандарту). Теоретичну  складову  з даної теми  розкрила Олена Ящура, консультант КУ «ЦПРПП». Наталія Зрада, вихователь-методист НВК, провела майстер-клас на тему  «Система роботи з книгою  в дошкільному закладі».

          Виховники роїв закладів загальної середньої освіти стали учасниками  практикуму «Надання першої домедичної допомоги. Особливості тактичної медицини», координатором якого  була Жанна Перуцька, консультант КУ «ЦПРПП».  Заняття провів  сімейний лікар  СЦПМСД  Масловський О.М. Він теоретично та на практиці навчав виховників, як допомогти людині в тій чи іншій ситуації до приїзду швидкої допомоги, оцінювати стан потерпілого і визначати, якої допомоги  потребує найперше.

       На засіданні професійної спільноти керівників гуртків та тренерів-викладачів закладів позашкільної освіти Жанна ПЕРУЦЬКА познайомила    педагогів -позашкільників з вимогами та критеріями оцінювання  педагогічної діяльності  та оцінювання досягнень вихованців, з вимогами щодо проведення гурткового заняття через призму інституційного аудиту. Надала методичні поради та рекомендації, які дадуть можливість  педагогам знайти відповіді на запитання  щодо організації проведення занять,  використання новітніх технологій.

Цікаво та змістовно пройшли  психологічні тренінги «Емоційне вигорання педагога.  Як залишатися в ресурсі», який провела психолог КУ «ЦПРПП» Тетяна Нечипорук,  під час якого було створено умови для психологічного розвантаження педагогів, підвищено самооцінку, визначено шляхи подолання синдрому   «Професійного вигорання».