МАТЕМАТИЧНИЙ ЧЕЛЕНДЖ ВІДБУВСЯ

Автор | 2 Лютого, 2023

24 січня 2023 року відбувся освітній челендж «Математична грамотність як ключова компетентність Нової української школи» для спільноти освітян  Славутської міської ТГ, організаторами якого виступили управління освіти виконавчого комітету Славутської міської ради та Комунальна установа «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Славутської міської ради. Модератором заходу була  Алла Поліщук, директор КУ «ЦПРПП» У рамках челенджу розглядалися питання формування в учнів математичної компетентності під час викладання навчальних предметів освітніх галузей:  «Мовно-літературної», «Математичної», «Природничої», «Технологічної», «Мистецької». Розпочала захід Ельміра Перепелиця, начальник управління освіти, яка закцентувала увагу присутніх на важливості формування в учнів математичної компетентності, застосуванні математичних знань у практичній діяльності, впровадження STEM-технологій, що сприяють розвитку здобувачів освіти здібностей до дослідницької, аналітичної, роботи, експериментування  та критичного мислення.

 Під час загальної тематичної дискусії  розкрила проблему формування математичної компетентності учнів крізь призму освітніх досліджень Ірина Вашеняк, проректор з науково-педагогічної роботи  та моніторингу якості освіти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Людмила Гринчук, старша викладачка кафедри теорії і методик  природничо-математичних дисциплін  і технологій  Хмельницького обласного інституту  післядипломної педагогічної освіти, поділилася досвідом щодо формування метапредметності математики в сучасній українській школі. Директор закладу дошкільної освіти  №9 «Теремок» Віта Шитманюк   розповіла про інноваційну діяльність закладу освіти. До тематичної дискусії долучилася  Майя Івасюнько, учитель математики  Хмельницької гімназії №1 імені Володимира Красицького, переможець обласного конкурсу  «Учитель року-2022» у номінації «Математика», яка відповіла на запитання: чи існує формула професійного успіху та у чому секрет успішної діяльності педагога.

          Міський голова Василь Сидор підвів підсумки першої частини освітнього челенджу та зауважив, що дуже важливо формувати в учнів   математичну компетентність , оскільки її часто   застосовуємо  в реальному житті, та разом із Ельмірою Перепелицею вручили подяки та сертифікати спікерам заходу.

          Другою частиною програми  було передбачено роботу у п’яти секційних майстерках: «Початкова освіта», «Українська мова та література», «Мистецтво», «STEM-освіта», «Природничі науки та технології»,  де 21 учитель ділився досвідом щодо формування математичної компетентності  здобувачів освіти.

          Тепла й дружня атмосфера спільної роботи, прагнення самовдосконалюватися, «бути в тренді» протягом життя сприяли  професійному розвитку спільноти освітян Славутської міської ТГ.