ПРАЦЮЄМО НА ПЕРСПЕКТИВУ

Автор | 27 Січня, 2022

25 січня 2022 року в онлайн- форматі відбулося професійне об’єднання вчителів географії Славутської міської ТГ, спікерами якого були консультант КУ «ЦПРПП» Славутської міської ради Світлана Кмитюк та голова професійного об’єднання вчителів географії, вчитель Славутської гімназії №4 Людмила Філіпчук.

У ході вебінару Світлана Кмитюк  здійснила грунтовний аналіз ЗНО -2021  з географії.  Присутні мали можливість проаналізувати  таблиці, діаграми, у яких чітко відображено  результати ЗНО з предмета. З метою якісної підготовки  до ЗНО-2022, педагоги  розглянули тестові завдання з географії, які виявилися складними для учнів та проаналізували причини.

Філіпчук Людмила Василівна прокоментувала  завдання ІІ етапу всеукраїнських учнівських олімпіад з географії у 2021/2022 н.р.  та зазначила, що  запропоновані завдання ХОІППО  відповідають  вимогам високого рівня навчальних програм за 7-8 класи. Звернула увагу на те, що не усі учні виконали  практичний тур, допустили  помилки при розв’язуванні задач.

Учасниками заходу було запропоновано пошук резервів для удосконалення результативності олімпіади та ЗНО, а саме:  більше уваги приділяти завданням випереджувального характеру, розвитку критичного мислення, причинно-наслідкових зав’язків, роботі з картами, повторенню раніше вивченого матеріалу та розв’язуванню задач.