ТВОРЧО, ЗАВЗЯТО, ПЛІДНО!

Автор | 22 Січня, 2024

Творчо, завзято, плідно пройшло засідання професійної спільноти вчителів освітньої галузі «Громадянська та історична освіта», модератором якого був Олег Ставінський, консультант Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічного працівників» Славутської міської ради. Під час заходу консультант здійснив поелементний аналіз основних результатів НМТ-2023 в Славутській міській ТГ, який грунтувався на загальному аналізі завдань сертифікаційної роботи, аналізі типових помилок, які допустили учасники, якісних та кількісних показниках для закладів освіти, випусники яких брали участь у виконанні завдань блоку НМТ «Історія України». Йшлося також й про  завдання, які стоять перед учителями історії і перед учнями, щодо підготовки до НМТ-2024 року, оскільки предмет «Історія України» (XVI-XXI ст.) цьогоріч знову визначений обов’язковим.

Було здійсно аналіз результативності здобувачів освіти Славутської міської ТГ у ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з історії України і основ правознавства у 2023/2024 навчальному році та відзначено належну підготовку з навчальних предметів учнів/учениць Славутської гімназії №1, Славутської гімназії №5, Славутської гімназії №7, Славутської гімназії «Успіх», Славутського ліцею

Також присутнім був запропонований методичний інструментарій для  виявлення та подолання навчальних втрат в умовах воєнного стану. Презентований каталог курсів підвищення кваліфікації суб’єктів нефоральної освіти у 2024 році.

Окремо Олег Ставінський  зосередив увагу присутніх на тому, що відповідно до наказу МОН у 2024 році педагоги  зможуть взяти участь у сертифікації, які викладають навчальні предмети (інтегровані курси) громадянської та історичної освітньої галузі та/або освітньої галузі «Суспільствознавство» та розповів про процедуру реєстрації та етапів її проходження.

Презентували учителі і власний досвід кращих освітніх практик: ТРУФАНОВА Ольга Іванівна, голова професійного об’єднання, вчителька історії та правознавства Славутської гімназії «Успіх», провела майстер-клас «Актуальні питання вивчення основ правознавства у 9 класі», який містив теоретичну та практичну частину щодо академічної відповідальності за порушення академічної доброчесності педагогічних, науково-педагогічних працівників та здобувачів освіти.

КОВАЛЬЧУК Аліна Сергіївна, вчителька історії Славутського ліцею, поділилася досвідом «Формування позитивної мотивації до навчання на уроках історії».

А переможниця обласного конкурсу-виставки «Освіта Хмельниччини на шляхах реформування – 2023» МАРЧУК Оксана Володимирівна, вчитель історії Славутської гімназії №5, представила власну творчу майстерню – електронний ресурс «Комікс як дидактичний засіб навчання на уроках історії».