У ФОКУСІ: ДІЯЛЬНІСТЬ ПСИХОЛОГІЧНОЇ СЛУЖБИ

Автор | 4 Вересня, 2023

28 серпня 2023 року відбулося засідання професійної спільноти фахівців психологічної служби  Славутської міської ТГ на тему «Діяльність психологічної служби у системі освіти в новому навчальному році». На засідання були запрошені працівники Комунальної установи  «Інклюзивно-ресурсний центр».

          Тетяна НЕЧИПОРУК, психолог Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Славутської міської ради, ознайомила  з нормативним забезпеченням діяльності практичних психологів та соціальних педагогів  у 2023/2024 навчальному році та  окреслила пріоритетні напрямами роботи, адже нові соціальні умови спонукають до кардинальних змін і в роботі психологічної служби.

          Під час засідання психологи обговорили такі важливі питання, як-от: піклування про ментальне  здоров’я, психологічний комфорт, безпечне середовище та емоційна підтримка усіх учасників освітнього процесу.     Засідання продовжила Валентина МАРТИНЮК, директор ІРЦ, яка розповіла про організацію інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами в закладах освіти в новому навчальному році. 

          Завершився захід міні-тренінгом «Згуртованість – запорука успіху команди психолого- педагогічного супроводу», який провела психолог ІРЦ Олена КОВАЛЬЧУК.