ВИКЛИКИ СЬОГОДЕННЯ: НАВИЧКИ СУЧАСНОГО ВЧИТЕЛЯ

Автор | 17 Січня, 2023

Відбулося засідання педагогічної спільноти учителів української мови та літератури  Славутської міської ТГ, координувала перебіг якого консультант КУ « ЦПРПП» Славутської міської ради Антоніна Степанюк. У рамках заходу  учителі ділилися досвідом роботи щодо  навчати дітей в умовах дистанційного,  змішаного  та очного навчання. Тетяна Данильчук, учитель Славутської гімназії №7, розповіла, як  на уроках словесності розвиває творчі здібності учнів,   розкриває  індивідуальні особливості кожної дитини та формує ті компетентності, які знадобляться учням  у житті. Людмила Потаковська, учитель Славутської гімназії №4, презентувала досвід з теми

 « Інтернет-ресурси як засіб взаємодії з учнями, інструменти створення ситуації успіху та позитивного світосприйняття». Під час зустрічі Людмила Олександрівна  розповіла, як урізноманітнити процес дистанційного навчання завдяки створенню творчих унікальних онлайн-завдань та  забезпечити ефективну цифрову взаємодію із здобувачами освіти  у рамках дистанційного та очного навчання, ознайомила колег з різними платформами (Google Classroom, Wizer.me,  Learning Apps, Padlet, Rebus, Zagadki, Jigsawplanet, Childdevelop)

       Підводячи  підсумки засідання, педагоги ще раз переконались, що сучасний вчитель повинен володіти не лише сучасними технологіями навчання, а, найперше, знайти той шлях в освітньому процесі, який дасть можливість розкрити індивідуальні особливості кожної дитини та сформувати ті компетентності, які знадобляться їм у житті.