CУЧАСНИЙ УЧИТЕЛЬ – КОМПЕТЕНТНИЙ, ТВОРЧИЙ, ГНУЧКИЙ, УМОТИВОВАНИЙ, ХАРИЗМАТИЧНИЙ, ГОТОВИЙ САМОВДОСКОНАЛЮВАТИСЯ

Автор | 30 Серпня, 2022

Днями відбулися засідання педагогічних спільнот учителів «Громадянської та історичної освіти», «Соціальної та здоров’збережувальної» галузей, модератором яких виступив консультант Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Олег Ставінський.

Присутні розглянули основні аспекти організації освітнього процесу у 2022/2023 навчальному році через призму упровадження Державного стандарту базової середньої освіти (5-9 класи) та іституційного аудиту, медодичні рекомендаці, особливості формувального оцінювання навчальних досягнень учнів 5 класів та ознайомилися з його інструметарієм, розміщеним на сайті КУ «ЦПРПП» Славутської міської ради. До тематичних виступів з актуальних аспектів  організації освітнього процесу з «Основ правознавства. 9 клас» за оновленою навчальною програмою, про зміни та оновлення  законодавства долучилася голова педагогічної спільноти учителів суспільних дисциплін, вчителька історії та правознавства НВК «СЗОШ, ліцей «Успіх» Труфанова О.І.; з практики пілотування у 2021/2022 н.р. викладання у 5 класах  предмету «Здоров’я, безпека та добробут» –  вчителька  НВК «СЗОШ, ліцей «Успіх» Харчук З.А..

Консультант Ставінський О.В. запропонував педагогам алгоритм складання навчальних програм, корисні Інтернет ресурси для викладання предметів та інтерактивні чек-листи щодо організації освітнього процесу в 2022/2023 навчальному році.