У РУКАХ ДІТЕЙ- МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

Автор | 20 Червня, 2022

Успішно  завершився ІІ етап експрес –курсу «Смакуй українською та релаксуй», який проходив у рамках  Освітнього хабу Славутської міської ТГ з 13 по 17 червня 2022 року, з метою допомогти вимушеним переселенцям подолати мовний бар’єр і перейти на українську мову.   Програма курсу  розрахована на вікову категорію  16+, але були внесені корективи, оскільки до даного заходу  із задоволенням  долучилися  діти.  Усі заняття проводилися в ігровій формі з використанням інтерактивних технологій. Слухачі протягом тижня мали можливість  стати учасниками  цікавих тренінгів, майстер-класів, лекцій.

Проведені заняття Аллою Поліщук (директор КУ«ЦПРПП»), Антоніною Степанюк(консультант КУ «ЦПРПП»), Вітою Мельник (Славутська гімназія №5), Галиною Конончук,  Жанною Цабекою (НВК),  Неонілою Мосіюк (ЗОШ І-ІІІ ст.№1), Наталією Грушкевич, Юлією Лобанчук (Славутська гімназія№3) сприяли підвищенню  рівня мовної та комунікативної компетентності  учасників експрес-курсу. 

Щоб допомогти дітям, їхнім батькам  знизити рівень стресу, впоратися з емоційним навантаженням та адаптуватися до нових умов   Тетяною Нечипорук (консультант КУ «ЦПРПП») та Іриною Лишко (соціальний педагог  ЗОШ І-ІІІ ст.№1) проведено психологічний релакс.

Для того щоб позбутися “внутрішньої тяжкості”, напруги Жанною Перуцькою (консультант КУ «ЦПРПП») було організовано артмайстерню, в рамках якої присутні створювали за допомогою техніки оригамі ангела –охоронця та інші вироби з даної техніки.

Веселі  руханки для  дітей проведено Вітою Дмитренко, заступником директора з навчально-тренувальної роботи ДЮСШ.

Щиро дякуємо за співпрацю  Надії Ніжнік, директору Державного професійно-технічного навчального закладу «Славутський професійний ліцей», Галині Порхоменко, бібліотекарю  даного закладу,  та  усім, хто долучився до проведених заходів.