УКРАЇНСЬКА МОВА НАС ЄДНАЄ

Автор | 9 Травня, 2022

Завершився експрес-курс вивчення української мови «Смакуй українською та релаксуй», який проходив у рамках Славутського освітнього коворкінгу та спрямований на налагодження навиків спілкування українською мовою для вимушених переселенців та мешканців міста.

Цікаві уроки, які проводили учителі української мови та літератури закладів загальної середньої освіти Антоніна Степанюк, Галина Конончук, Жанна Цабека, Неоніла Мосіюк, Віта Мельник, Наталія Грушкевич, сприяли тому, щоб слухачі мали змогу вільно і грамотно здійснювати усну й письмову комунікацію українською мовою.

У рамках даного навчання також надавалися для відновлення власних ресурсів та емоційного стану послуги психолога КУ «ЦПРПП» Тетяною Нечипорук.

Для того щоб позбутися “внутрішньої тяжкості”, напруги Жанною Перуцькою (консультант КУ «ЦПРПП») було проведено артмайстерню, в рамках якої присутні створювали за допомогою техніки оригамі героїв лялькового театру.

Привітала учасників експрес-курсу із завершенням навчання Оксана Василець, директор Славутської гімназії №5, та подарувала смаколики із зображенням навчального закладу.

На завершення Алла Поліщук, директор КУ «ЦПРПП» Славутської міської ради, підвела підсумки роботи та подякувала директору Славутської гімназії №5 Оксані Василець за створені сприятливі умови для навчання та усім учасникам експрес-курсу «Смакуй українською та релаксуй», побажала миру. Також акцентувала увагу на тому, ще не варто зупинятися на досягнутому у вивченні української мови, адже у складний час дуже важливо, щоб була пошана до єдиної державної мови сильної країни, бо мова єднає.