ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА: ІННОВАЦІЇ, ВИКЛИКИ, ОЧІКУВАННЯ

Автор | 11 Лютого, 2022

10 лютого 2022 року відбулося в дистанційному режимі засідання професійної спільноти учителів  фізичної культури, у ході якого розглядалися питання  фізичного розвитоку та  фізичної рухової активністі учнів  у закладах загальної середньої освіти.  Спікерами онлайн- зустрічі  були Жанна ПЕРУЦЬКА, консультант  КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Славутської міської ради та голова професійної спільноти вчителів фізичної культури Ігор РУБІН, вчитель НВК  «СЗОШ, ліцей «Успіх».

Жанна ПЕРУЦЬКА консультувала  учасників щодо «Концепції розвитку щоденного спорту в закладах освіти», ознайомила із нормативним документом, затвердженим наказом МОН  та Мінмолодьспорт № 1141/4088 від 27.10.2021 року, який  набрав чинності з 01 січня 2022року. Консультант проаналізувала  заходи, які проводяться в закладах загальної середньої освіти громади в рамках  реалізації завдань Національної стратегії з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року «Рухова активність-здоровий спосіб життя-здорова нація» та запропонувала сучасні форми організації та проведення рухової активності, фізкультурно-оздоровчих заходів з використанням  інноваційних підходів.

Особливим на даному етапі для вчителів фізичної культури є питання впровадження модельної навчальної програми «Фізична культура. 5-6 класи». Саме цій темі присвятив свій виступ учасник пілотного проєкту, вчитель фізичної культури НВК «СЗОШ, ліцей «Успіх» Ігор РУБІН. Він проаналізував навчальну програму та поділився досвідом викладання цього предмету в 5 класах НВК «СЗОШ, ліцей «Успіх», зупинився на особливостях формувального оцінювання.

Учасники семінару визначили комплекс подальших заходів і кроків для успішного переходу закладів освіти до нових програм НУШ для 5 класу. Але  залишилися питання, на які ще потрібно шукати відповіді.  А отже,  попереду навчання, консультування, майстерки  щодо впровадження  у 2022-2023 н.р.  модельної програми в усіх закладах загальної середньої освіти громади.