МОТИВАЦІЙНА  ДИСКУСІЯ

Автор | 7 Лютого, 2022

У  січні 2022 року в онлайн- форматі відбулося професійне об’єднання вчителів фізики закладів освіти Славутської міської ТГ, спікерами якого виступили консультант КУ «ЦПРПП» Славутської міської ради Світлана Кмитюк та голова професійного об’єднання вчителів фізики, вчитель Славутської гімназії №5 Любов Романюк.

У ході  онлайн – зустрічі Світлана Кмитюк проаналізувала тестові завдання сертифікаційної роботи зовнішнього незалежного оцінювання з фізики за 2021рік. Педагоги обговорили  завдання, які виявилися для учасників тестування складними, що в подальшому передбачає зберігати диференційований підхід у підготовці завдань за різним рівнем складності.

Любов  Романюк прокоментувала завдання ІІ етапу всеукраїнських учнівських олімпіад з фізики у 2021/2022 н.р., які містили розв’язування різного типу задач для 8-11 класів та  відображали зміст усіх розділів і тем навчальних програм з фізики для ЗЗСО.

Учасникам професійного об’єднання надано рекомендації щодо подальшого вдосконалення участі здобувачів освіти у всеукраїнській олімпіаді та ЗНО з фізики, а саме: надавати завдання випереджувального характеру; розвивати критичне мислення; постійно приділяти увагу  роботі зі схемами, рисунками, графіками.