ПРОЄКТНА ДІЯЛЬНІСТЬ НА УРОКАХ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ

Автор | 21 Січня, 2022

18 січня 2022 р.  на базі  Славутської гімназії №3 відбулося професійне засідання вчителів трудового навчання  Славутської міської ТГ за участю консультанта КУ «ЦПРПП» Славутської міської ради Світлани Кмитюк.

У ході заходу  Петричук Михайло Станіславович (голова професійного об’єднання вчителів трудового навчання закладів освіти, вчитель трудового навчання Славутської гімназії №3) провів відкритий урок у 8  класі за темою « Проєктна діяльність. Декоративна ваза. Пошук подібних виробів. Визначення найкращих ознак у виробах-аналогах. Добір конструкційних матеріалів для виробу, інструментів, пристосувань»  та  ділився власними напрацюваннями  щодо ролі проєктно-технологічної діяльності у формуванні ключових компетентностей на уроках трудового навчання. У своєму виступі вчитель зосередив увагу присутніх  на тому, що  проєктна діяльність є ефективним інструментом для  формування ключових компетентностей учнів  на уроках трудового навчання  та що варто її впроваджувати поетапно, починаючи з 5класу.Таким чином, до 9 класу учні вже мають усі навички для самостійного створення технологічних проєктів.

Під час  засідання учителі трудового навчання закладів освіти активно долучилися до обговорення та обміну досвідом, з метою впровадження в практику роботи проєктних технологій.