ПРАКТИЧНИЙ СУПРОВІД ПІДГОТОВКИ ДО ГРИ СОКІЛ»(«ДЖУРА»-2022)

Автор | 21 Грудня, 2021

Відбувся навчальний тренінг «Практична складова конкурсного випробування «Рятівник» Всеукраїнської дитячо – юнацької військово – патріотичної гри Сокіл «Джура» для  виховників роїв закладів загальної середньої освіти та відповідальних за національно – патріотичне виховання дітей та учнівської молоді, який став продовженням  серії навчальних занять  з підготовки до міського етапу Всеукраїнської дитячо -юнацької військово- спортивної гри «Сокіл» («Джура» – 2022).

На початку тренінгу модератор заходу консультант КУ «ЦПРПП»  Жанна Перуцька ознайомила присутніх з теоретичними засадами конкурсного випробування «Рятівник». Запропонувала джерела, які допоможуть виховникам підготувати  рої до перевірки знань та практичних навичок з надання домедичної допомоги.

Практичну частину заняття провів головний лікар Славутського ЦПМСД Олег ГАВРИЛЮК. Олег Віталійович зупинився на особливостях надання домедичної допомоги, продемонстрував алгоритм  проведення серцево-легеневої реанімації, приведення потерпілого в стабільне бокове положення, зупинився на прийомах зупинки кровотечі.

Вчителі біології та основ здоров’я продемонстрували техніку накладання пов’язок на голову, передпліччя, ліктьовий, плечовий, колінний та  гомілкостопний суглоби. Наступний крок   –  відпрацювання отриманих навиків з членами роїв.      Сподівіаємось, що даний захід став у нагоді  всім присутнім. Дякуємо головному лікарю Славутського ЦПМСД Олегу ГАВРИЛЮКУ за  співпрацю.