МИ ПРОТИ БУЛІНГУ

Автор | 15 Червня, 2021

09 червня 2021року для заступників директорів з навчально-виховної роботи та  працівників психологічної служби Славутської міської ТГ був поведений методичний брифінг «Вектори діяльності закладу освіти щодо попередження та подолання явища булінгу в освітньому середовищі» за участю головного спеціаліста управління освіти Славутської міської ради Шкляр Л.М., психолога Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Нечипорук Т.С, практичного психолога НВК Лісової О.В. У ході заходу  обговорено  питання  організації роботи закладів освіти Славутської міської ТГ стосовно реалізації вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)»; опрацьовано рекомендації Міністерства науки і освіти України щодо застосування норм законодавства України щодо протидії булінгу.

Учасники методичого брифінгу також ділилися досвідом профілактики булінгу, створення безпечної і приязної атмосфери в школі; ознайомилися з інноваційними технологіями, які можна використовувати в роботі фахівців психологічної служби.

Шкляр Л.М. презентувала присутнім обласний  соціальний  проєкт  «Школа без булінгу», «Правова відповідальність неповнолітніх  щодо вчинення булінгу» та акцентувала увагу присутніх на створенні у закладах освіти мобільних груп швидкого реагування з питань розв’язання конфліктних ситуацій в родинах та між учасниками соціуму.

Нечипорук Т.С.  проаналізувала результати узагальненого моніторингового дослідження серед учнів 9-11класів закладів освіти Хмельницької області з питань протидії насильству.

Окреслила основні завдання психологічної служби у попередженні явища булінгу в освітньому середовищі Лісова О.В.

У ході обговорення педагоги отримати відповіді на  запитання щодо проявів  булінгу в освітньому середовищі.