Тренінг командоутворення (team building)

Автор | 24 Травня, 2021

На запит педагогічних працівників Дитячо-спортивної юнацької школи  Славутської ТГ 19 травня 2021 року психологом Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників»  Нечипорук Тетяною був проведений тренінг колективної взаємодії «Тімбілдінг: як перетворити колектив на команду».

Під час тренінгу присутні вчилися керувати своїми емоціями, удосконалювали навички працювати в команді, розглядали аспекти особистості та взаємин. Учасники тренінгу освоїли навички зворотного зв’язку та вдосконалювали процеси прийняття рішень в команді, навчалися бачити людину в командній ролі. Психолог зробила акцент на тому, що різні точки зору – це потужний ресурс командної роботи, і терпимість як розуміння і визнання сильних і слабких сторін кожного – це важливий аспект командної роботи.

Під час проведення тренінгу педагоги відпрацьовували навички командної взаємодії, вдосконалювали навички спілкування  та прийняття рішень в команді. Виконуючи вправи тренінгу, педагоги навчалися розуміти один одного. Тренінг мотивував педагогів до самовдосконалення, рефлексії, оволодіння механізмами комунікативної компетентності. Учасники тренінгу прийшли до спільного рішення, що співпраця – це головна умова існування колективу, тільки взаємодіючи і підтримуючи один одного,  можна досягти успіхів у професійній діяльності, а створення  психологічного клімату, згуртованості колективу – це найважливіша справа не тільки адміністрації, але і кожного члена колективу.