ПИСАНКА – СОНЦЕ В ДОЛОНЯХ

Автор | 29 Квітня, 2021

Незабаром  Великдень завітає до кожної української родини. До цього свята люди готуються    духовно та не забувають також про створення незмінної святкової атрибутики – писанок.

Аби  долучились до їхнього виготовлення, працівники управління освіти  виконавчого комітету Славутської  міської ради та  Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» стали учасниками майстер-класу «Писанка-сонце в долонях», який провела Онопрійчук Олена Миколаївна, керівник гуртка БДТ.  Під час заходу вона розповіла про історію виникнення писанок і про  те, що вони є оберегом  не тільки в час Великодніх свят, але й упродовж усього календарного року, допомагають  у щоденному житті.

Оскільки найпоширенішою технікою виготовлення писанок є воскова, то учасники майстер-класу, взявши до рук металеву лієчку, натхненно наносили суцільні  лінії. Згодом  у кожного  в долонях народилася   великодня писанка-зірка – символ продовження життя, яка подарувала  кожному   тепло і радість від передчуття свята.