СПІЛКУЄМОСЯ, ДІЛИМОСЯ ДОСВІДОМ, АНАЛІЗУЄМО

Автор | 22 Квітня, 2021

21 квітня 2021року відбулося засідання віртуального круглого столу, під час якого педагоги міста  розглядали питання, як сформувати у школяра та дорослої людини вміння вчитися. Тому під час  проведення заходу відбулося обговорення низки актуальних питань: яким має бути сучасний урок, як мотивувати  учня, які завдання пропонувати. Для реалізації даних питань учителі запропонували компетентнісно  зорієнтовані завдання, які спрямовані не на відтворення інформації, а на організацію самостійної пошукової і творчої діяльності школярів.  Лук’янчук Г.Г (вчитель ЗОШ І-ІІІ ст. № 1), Прокопчук Г.Д.  (вчитель НВК «ЗОШ І-ІІІ ст., ліцей «Успіх»), Соколова А.П. (вчитель НВК) презентували різні варіанти та типи компетентнісно зорієнтованих завдань з хімії при підготовці до ЗНО: кластери, кроссенси, графіки, якісні та кількісні задачі, засоби унаочнення, електронні освітні ресурси.

Консультант Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Кмитюк С.Л. акцентувала увагу на тому, що такі завдання забезпечують не відокремленими предметними знаннями, а формують цілісне уявлення про світ, мотивують на отримання нових знань, навчають застосовувати набуті знання на практиці.

На завершення віртуального круглого столу педагоги міста поділилися досвідом впровадження в навчальний процес компетентнісно зорієнтованих завдань та використання їх при підготовці до ЗНО.