ПОШИРЮЄМО ДОСВІД ПЕДАГОГІВ

Автор | 14 Квітня, 2021

13 квітня 2021 року відбувся вебінар для вчителів математики «Змішане навчання як напрям сучасної ситеми освіти. «Перевернуте навчання»: виклики та перспективи», спікерами якого виступили Ставінський Олег Володимирович, консультант КУ «ЦПРПП» Славутської міської ради та Іваненко Людмила Анатоліївна, вчитель математики загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1.

Олег Ставінський у теоретичній частині переконливо доніс до цільової адиторії думку про те, що  у разі ретельного планування навчального процесу та обґрунтованого добору засобів, змішане навчання є набагато ефективнішим, ніж інші форми навчання і дає учням більше шансів навчатися і здобувати якісні знання. Змішане навчання – це поєднання онлайн та офлайн-навчання в один ланцюжок, що творить «навчальний досвід» учня. При змішаному навчанні інструкції/теорія, яку учень опрацьовує онлайн (чи то у формі самостійного прочитання матеріалів, рекомендованих вчителем чи при перегляді демонстраційних відео, відеозапису лекції вчителя, чи у формі гри), знаходять своє застосування під час додаткового консультування з вчителем з проблеминих питань практичного характеру в умовах дистанційного навчання. Всі активності та заняття поєднуються та на практиці закріплюють знання, здобуті учнем під час  самостійної роботи онлайн.

Людмила Іваненко на прикладах з власного досвіду роботи за моделлю «перевернутого класу» показала взаємодію з учнями у класах з поглибленим виченням математики та класах, які працюють в рамках проєкту «Інтелект України» в умовах дистанційного навчання.  Продемонструвала з практики роботи, що учитель є доступний для будь-яких консультацій, готовий надавати підтримку за необхідності через такі заходи, як робота в малих групах навчання, групові проєкти, а також  індивідуальне консультування.

 

Презентацію матеріалів  вебінару можна переглянути за посиланням:

http://cprpp.osvitasl.km.ua/wp-content/uploads/2021/04/ЗМІШЕНЕ-ПЕРЕВЕРНУТЕ-НАВЧАННЯ.pdf