ПРОФЕСІЙНИЙ СТАНДАРТ УЧИТЕЛЯ. СВОБОДА ЧИ ОБМЕЖЕННЯ?

Автор | 9 Березня, 2021

03 березня 2021 року відбулося засідання професійної спільноти учителів галузі «Словесність», координатором якого виступила Степанюк Антоніна Володимирівна, консультант  Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Славутської міської ради, яка презентувала присутнім  професійний стандарт учителя за професією «Учитель закладу загальної середньої освіти». У своєму виступі А.Степанюк акцентувала увагу на тому, що стандарт  ґрунтується на академічній автономії вчителя, мотивації його підвищувати кваліфікацію, створенні умов для побудови діалогу з учнем, батьками учня, колегами. У ході засідання проаналізовано  вимоги до професії учителя, окреслено його основні трудові функції та складові його компетентностей.

Присутнім був презентований  сайт КУ «ЦПРПП» Славутської міської ради,  який постійно оновлюється інформацією з питань професійного розвитку педагогічних працівників, та  ознайомлено  з базами даних програм підвищення кваліфікації.

Були  обрані голови професійних спільнот. Спільноту учителів української мови та літератури  очолила  Полончук Антоніна Іванівна, вчитель Славутської гімназії №5. Головою професійної спільноти вчителів зарубіжної літератури  присутні обрали Кантемірову Олену Михайлівну, учителя зарубіжної літератури  Славутської гімназії № 3.