СТАРТУЄМО У НОВИЙ НАВЧАЛЬНИЙ РІК

Автор | 6 Вересня, 2024

Напередодні  навчального року відбулися засідання професійних спільнот педагогів «Громадянської та історичної», «Математичної», «Здоров’язбережувальної та соціальної» освітніх галузей та «Фізичної культури». Консультант Олег СТАВІНСЬКИЙ, з метою розвитку професійної компетентності педагогічних працівників, розкрив концептуальні засади та актуальні аспекти викладання предметів у 2024/2025 навчальному році.      

Зокрема  консультант ознайомив учителів суспільних дисциплін з основними аспектами реформування історичної освіти в системі загальної середньої освіти, з умовами проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2025»  (номінація – «Історія»), торкнувся аспектів відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2024-2025 роках. Актуальні питання викладання громадянської освіти та правознавства розкрила присутнім голова професійної спільноти Ольга ТРУФАНОВА.

Вчителі математики були ознайомлені  із завданнями, які орієнтовані на перевірку сформованості математичної грамотності  та прикладами блоків завдань, розроблених за технологією PISA.

Вчителі інтегрованого курсу «Здоров’я, безпека та добробут» розглянули  методичні рекомендації та інструментарій для проведення цікавих уроків, а вчителям  «Фізичної культури» було здійснено  інформаційно-методичний супровід викладання фізичної культури та надано рекомендації щодо безпеки життєдіяльності під час занять фізичною культурою та проведення спортивно-масових заходів.

Усі категорії педагогічних працівників ознайомлені з сучасними підходами та рекомендаціями щодо оцінювання учнів/учениць 5-9 класів та здійснили огляд положень Державного стандарту профільної середньої освіти, який набуде чинності з 2027 року.