ЧИТАЮЧА ШКІЛЬНА РОДИНА – ЧИТАЮЧА КРАЇНА

Автор | 16 Жовтня, 2024

02 жовтня 2024 року на базі бібліотечного центру Славутської гімназії №5 Славутської міської ради, під патронатом  Комунальної установи “Центр професійного розвитку педагогічних працівників ” Славутської міської ради, відбувся «Професіонал-івент «Читаюча шкільна родина»»  для шкільних бібліотекарів, присвячений відкриттю Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек.

Модерував захід методист КУ «ЦПРПП» Олег СТАВІНСЬКИЙ. Спікерами зустрічі були: завідувач бібліотечного центру Славутської гімназії №5 Марина Мархайчук, яка сфокусувала увагу присутніх на темі “Сучасні стратегії залучення здобувачів освіти  до читання” та завідувач медіатеки Славутського ліцею Вікторія КОМАРОВА, яка привітала усіх присутніх з початком Всеукраїнського місячника та зі святом Всеукраїнським днем бібліотек.

У ході виступу були надані методичні рекомендації щодо розроблення заходів, висвітлення їх на шпальтах соціальних мереж, інформаційних панелях закладів освіти та проведення місячника під гаслом «Читаюча шкільна родина – стратегічне завдання бібліотеки».

Також у ході зустрічі були розглянуті питання  щодо розвитку професійної компетентності бібліотекарів, їх партнерської співпраці з педагогічним колективом, докладно проаналізовано лист державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» № 21/08-1562 «Про використання підручників» та переглянуті накази Міністерства освіти і науки України на сайті Українського інституту розвитку освіти про проведення конкурсного відбору підручників для 1, 2, 3 та 8 класів.

Без сумніву можна сказати, що професіонал-івент мав позитивний ефект і дав старт продуктивній та плідній праці.